Gripas un vakcinācija pret gripu
Garšas un enerģija ķīniešu medicīnā
Profesija: biologs

Viena no veselīga dzīves veida sastāvdaļām ir pareizs uzturs. Sabiedrībā ir dažādi uzskati un viedokļi par to, ko nozīmē ēst pareizi. Senie cilvēki akmens laikmetā lielākoties pārtika no augu valsts produktiem - tā, ko varēja atrast dabā: sēnēm, riekstiem, dažādiem augiem, ogām, savvaļas graudiem, savam uzturam izmantoja arī olas un putnu mazuļus. Bet jau pirms vairākiem tūkstošiem gadu cilvēki sāka meklēt veselības un ilgmūžības noslēpumu. „ Ajūrvēda” - kā viens no pasaules vecākajiem medicīnas virzieniem pirms 5000 gadiem uzplauka Indijā. Tā pamatā ir ķermenī esošie pieci elementi (gaiss, ēters, uguns, ūdens un zeme), kas kļūst par bioloģiskajiem elementiem un tiek grupēti trīs enerģijas stāvokļos, kurus sauc par došām. Arī Ķīnā pirms mūsu ēras aizsākās piecu elementu (koks, uguns, zeme, metāls, ūdens) teorija medicīnā. Tuvāk mūsdienām izveidojās mācība par Ph diētu, uzturu atbilstoši asins grupai, svaigēšanu, veģetārismu, produktu savietojamību.
Комментарии
Отправить комментарий